Waarom schreeuwt jouw lijf?

Je hoofd zit vol onrust en draait overuren. Je bent constant bezig en er lijkt steeds meer werk op jouw bord te belanden. Ontspannen is lastig en je probeert meer te slapen…..om vervolgens nog meer werk te verzetten. Het kan immers niet anders, want het is nou eenmaal druk en ‘iemand’ moet het doen. Klinkt logisch!……Toch?

Als een magneet lijk je de stress aan te trekken en vast te houden. Je weet niet meer hoe je er vanaf komt.

Is dit herkenbaar voor jou?

Sta dan eens 1 minuut stil en merk eens op wat je van je lijf voelt. Niet fijn zeker? Pijn in je nek en schouders, hoge ademhaling, vermoeidheid en misschien wat tintelingen in je lijf? Ongemak valt op en hier wil je vast vanaf. Het is lastig en niet prettig. Maar kun jij naast ook nog gewoon voelen dat je een paar benen hebt, hoe de zitting van je stoel onder je billen voelt en dat er ruimte om je heen is.

Nu denk je vast; ‘Wat heb ik hier nu aan? ‘Waarom zou ik meer van mijn lijf willen voelen?

Stress is een gevoel en is een signaal van je lijf. Zoiets als, ‘hé, dit is teveel hooi op mijn vork’ of ‘dit vind ik niet leuk’. Als je minder gevoel hebt voor jouw lijf, ga je hier makkelijker aan voorbij. Jouw lijf zal steeds meer signalen, vaak in de vorm van klachten, gaan geven om je duidelijk te maken dat er iets aan de hand is. Dit kun je zien als schreeuwen van je lijf om ergens aandacht voor te hebben.

Luisteren naar je lijf geeft duidelijkheid over wat wel en niet goed voor jou is. Je kunt je zo ook bewust worden van jouw patroon waar je in vast loopt. Hier liggen kansen om iets anders te proberen en te ontdekken wat wel voor jou werkt.

Bekijk ook eens mijn website pagina ‘burn-out of stress’ als je hier iets meer over wilt weten.

Delen:

Meer berichten

Praktijk is verhuist naar Gorinchem!

  Vanaf 1 augustus zal de locatie van de praktijk ‘Gewoon Gevoel’ in Gorinchem zijn. De praktijk voor Haptotherapie & Coaching ‘Gewoon Gevoel’ verhuist van