Wat is Haptonomie?

Voelen! Dat is waar haptonomie over gaat.

Jouw gevoel is als een kompas dat aan geeft wat goed voor je is.

Signalen van jouw lichaam helpen je te overleven en beschermen je tegen beschadiging. Een gevoel van honger zorgt ervoor dat we gaan eten en door pijn weten we dat we ziek of gewond zijn.

Doormiddel van onze emoties kunnen we voelen waar we blij, boos, bang of verdrietig van worden. Wat trekt jou aan, en waar beweeg je van af.

Je gevoel liegt nooit, alleen leren wij onszelf ook vaak om niet naar ons gevoel te luisteren. We zijn dan meer gericht op onze verstandelijke vermogens, zijn prestatiegericht, alles moet snel, veel tegelijk en goed is niet meer goed genoeg. Regelmatig wordt ons gevoel onderdrukt en laten we ons leiden door wat wij denken dat goed is.

Een goede balans in voelen, denken en doen maakt dat je lekker in je vel zit. Haptonomie kan je bewust maken van jouw balans en duidelijkheid geven over wat nu goed en minder goed is voor jou.

Je hebt een keuze in hoe je omgaat met jezelf, de mensen om je heen en in bepaalde situaties. Het kan zijn dat je juist het gevoel hebt dat je klem zit en geen kant op kunt. Haptonomie geeft inzicht in jouw mogelijkheden op basis van hoe jij beweegt, voelt en handelt.

Heb je vragen?

Marjolein Alvares
Haptotherapeut
Haptonomisch coach
Vrijblijvende kennismaking?

Benieuwd naar wat Haptonomie voor jou kan betekenen?
Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!