Coaching

Hoe werkt coaching met haptonomie?

Coaching op haptonomische basis is een vorm van begeleiding waarbij wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling vanuit het eigen gevoelsleven. Dit helpt om eigen bewustzijn te vergroten, en helder te krijgen wat jouw kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Wat wil je eigenlijk, waar word je blij van en wat past toch niet helemaal bij jou. Je krijgt meer inzicht in hoe non-verbale communicatie invloed heeft op de contacten met de mensen om je heen, jouw manier van leiding geven en zichtbaarheid binnen een organisatie of team.

Therapie en coaching kan ook goed paralel aan elkaar lopen, zoals bijvoorbeeld bij een burn-out of uitval preventie. Persoonlijk gevoelsleven en werkgerelateerde situaties zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarbij de een zich als een zich prettig en op zijn gemak voelt is de ander aan het overleven.

Coachingstraject

Tijdens een coachingstraject gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkelingsvraag en formuleren we hier een aantal doelstellingen bij. Tijdens het coachingstraject zullen we de doelstellingen tussentijds evalueren.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van ontwikkelingsvragen:

  • Omgaan met (werk) druk en balans tussen prive en werk
  • Meer voor mijzelf opkomen, grenzen aangeven en ‘nee’ durven zeggen
  • Ontwikkelen van management- en leiderschapsvaardigheden
  • Voorkomen van uitval of begeleiding bij reïntegratie
  • Hulp bij carrière stappen en benutten van kwaliteiten en herkennen van valkuilen

Heb je vragen?

Marjolein Alvares
Haptotherapeut
Haptonomisch coach
Vrijblijvende kennismaking?

Benieuwd naar wat Haptonomie voor jou kan betekenen?
Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!